Workshops

Voor particulieren en bedrijven bieden wij de mogelijkheid om gerichte (privé)cursussen te verzorgen. Dit kan een cursus weerbaarheidstraining of cursus zelfverdediging zijn.

Cursus weerbaarheidstraining:
In weerbaarheidstrainingen staat het vergroten van het zelfvertrouwen centraal. De deelnemers leren gebruik te maken van fysieke, verbale en mentale technieken en methodieken om op te komen voor zichzelf, te oefenen met confronterendesituatiesen het stroomlijnen van emoties. De trainingen zijn meestal kortdurende, afgeronde cursussen.

Het kenmerkende van weerbaarheidstrainingen is de combinatie van verbale, mentale en fysieke oefeningen. Juist deze combinatie blijkt effectief in de verdediging tegen grensoverschrijdend gedrag. De fysieke oefeningen in weerbaarheidtrainingen zijn bedoeld om de eigen kracht te ervaren en versterken, verlamming van machteloosheid te bestrijden, ja- en nee-gevoelens te kunnen laten zien en kwetsbare plekken van een tegenstander te kunnen herkennen. Er is aandacht voor ademhaling, weerbaar stemgebruik, weerbare houding en lichaamstaal.

Je kunt werken aan bijvoorbeeld het verminderen van angst op straat, preventie van seksuele intimidatie, racisme, huiselijk en seksueel geweld, pesten en ander grensoverschrijdend gedrag.

Cursus zelfverdediging:
Bij de cursus zelfverdediging staat het effectief verdedigen en beantwoorden van een fysieke aanval centraal. Het punt van praten is hierbij al gepasseerd en er is sprake van een fysieke bedreiging.

Hoe kom je hier zo effectief mogelijk uit? Op straat heb je geen behoefte aan 2 meter hoge trappen, een prachtige combinatie van stoten en trappen of andere technieken die je bijvoorbeeld in films ziet. Het gaat erom jezelf en eventueel jouw omgeving zo snel mogelijk van een bedreiging te ontdoen, waarna je veilig deze bedreigende situatie kunt verlaten.

Dit is wat je leert bij de cursus zelfverdediging. Korte, effectieve en gerichte technieken om jezelf en jouw omgeving te kunnen verdedigen en beschermen in geval van een fysieke aanval.

Referenties:
- Martin Tuytelaars Aikido, seminar Hapkido
- Dutch HKD seminar, workshop traptechnieken
- Medifit Drunen, workshop zelfverdediging
- Buurtsport Gemeente Heusden, workshop zelfverdediging
- Basisschool de Alm, clinic zelfverdediging
- Basisschool Don Sarto, clinic zelfverdediging

De cursus zelfverdediging en weerbaarheid worden gegeven in samenwerking met www.zelfverdedigingslessen.nl. Wilt u hierover meer informatie, dan kunt u ook deze website bezoeken.